Σχολιο, ‘τρεις το λαδι, τρεις το ξιδι κι εξι το λαδοξιδο’

Μετά την δημόσια κατακραυγή, τις αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς για την ΚΥΑ που εξαιρεί 13 δήμους από την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή …το «μπάχαλο» αν θα ισχύσει ή όχι από την κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζεται!!!
Και τι δεν ακούσαμε μέσα σε ελάχιστες μέρες!!! 
  • Την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας να λέει ότι:
«η εξαίρεση δεν είχε την έννοια η οποία δόθηκε», «θελήσαμε απλώς να δώσουμε την ευελιξία στους δήμους…», «είμαι εντυπωσιασμένη από την επικοινωνία που είχα με τον κ. Κόνσολα αλλά και με τον νέο δήμαρχο», κ.α.
  • Τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα να λέει ότι:
«δεν ήταν υπαιτιότητα της κυβέρνησης η ανακοίνωσή της για την έκδοση της τροποποίησης της ΚΥΑ όπου εξαιρούνται η Ρόδος και η Κως…», «δεν υπάρχουν αποκλεισμοί ούτε στην αυτοδιοίκηση ούτε στην κυβέρνηση».
  • Τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Υψηλάντη Β. να λέει:
«Το Υπουργείο Παιδείας δεν θα αποκλείσει αντιθέτως θα δώσει την ευχέρεια στους δήμους Ρόδο και Κω να εφαρμόσουν και φέτος την δίχρονη προσχολική αγωγή».
Όμως τι αξία έχουν οι δημόσιες δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, όταν «μιλούν» οι υπογραφές του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και της Υφυπουργού Παιδείας κας. Ζαχαράκη στο ΦΕΚ 3233, τεύχος Β με ημερομηνία 22-08-2019;;;
Αποκαλύφθηκε ότι αντί να καταργήσουν την ΚΥΑ που εξαιρούσε τους 13 δήμους, στο άνωθεν ΦΕΚ τροποποιούν άρθρα από άλλες ΚΥΑ.
Και τι πειράζει;;; …τι κατάργηση, τι τροποποίηση;;; …στις ΚΥΑ θα «κολλήσουμε»;;;
Κι όμως, οι τροποποιημένες πλέον ΚΥΑ επιβάλλουν – «νομιμοποιούν» την εξαίρεση για το σχολικό έτος 2019-20 στους 13 δήμους και να τους εντάσσουν στην δίχρονη προσχολική αγωγή από το σχολικό έτος 2020-21.
Τελικά, σε τι αποσκοπούσαν όλες αυτές οι ενέργειες, δηλώσεις τους, τα άρθρα στα ΜΜΕ, …αν όχι στην παραπλάνηση και εξαπάτηση γονέων, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας που καθημερινά αγωνιούν για τα παιδιά, τα οποία κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την δίχρονη προσχολική αγωγή;;;
Οι απαντήσεις …δικές σας!
Το «μπάχαλο» …δικό τους!
Ρόδος, 23-08-2019
Από το Blogger.