Καλεσμα Επιτροπης Αγωνα Κοινωφελους Εργασιας προς το Δ.Σ. του Συλλογου Δημοτικων Υπαλληλων Ροδου

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα διαπιστώσαμε ότι η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009 έχουν γονατίσει βασικές δομές του Δήμου Ρόδου, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες προς τους πολίτες και επισκέπτες του νησιού μας να είναι υποβαθμισμένες.
Ως εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας τοποθετηθήκαμε σε διάφορες δομές του Δήμου Ρόδου, για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας μόνιμους και αορίστου υπαλλήλους στους χώρους αυτούς. Μαζί τους κάνουμε την ίδια δουλειά, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα.
Όπως έχετε και εσείς (ως Δ.Σ.) επισημάνει στο Δήμο Ρόδου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μόνιμο προσωπικό σε κάθε δομή του, αφού εξυπηρετεί όχι μόνο το ίδιο το νησί αλλά και τα γειτονικά νησιά της Δωδεκανήσου!
Εμφανίζονται μεγάλες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να ανταποκριθούν οι δομές του Δήμου Ρόδου, στη προστασία του περιβάλλοντος, στη καθαριότητα των οικισμών και των εγκαταστάσεων του Δήμου, στη συντήρηση και επισκευή των υποδομών του Δήμου και στην εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών, κ.α. Είναι πάγιες και διαρκείς ανάγκες!
Αυτό το διάστημα και τους επόμενους 3 μήνες, αγωνιζόμαστε για να αναγνωριστεί από την δημοτική αρχή ότι οι αρχικές μας συμβάσεις είναι στην πραγματικότητα αορίστου και όχι ορισμένου χρόνου, αφού καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Οι αγώνες μας βασίζονται στο Πλαίσιο Δράσεων που πρόσφατα εγκρίθηκε από εμάς. Όμως χωρίς την ευρύτερη συνδρομή σωματείων και φορέων δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας! Η συνδρομή του Συλλόγου των Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου, είναι για εμάς απαραίτητη και καθοριστική στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις για μόνιμη και σταθερή εργασία.
Γνωρίζουμε ότι μεταξύ σας υπάρχουν διαφορές, όμως θεωρούμε ότι ο στόχος της μόνιμης και σταθερής εργασίας είναι …κοινός για όλους μας! Να σταματήσουμε την εκμετάλλευση, την ανακύκλωση της ανεργίας και την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών. Ο καθένας από εσάς, μπορεί να βοηθήσει στις συγκεκριμένες δράσεις για τις οποίες συμφωνεί.
Αιτούμαστε την συνδρομή σας στις κάτωθι δράσεις:
1) Ανακοίνωση-Κάλεσμα του Συλλόγου, για έμπρακτη – δημόσια Συμπαράσταση & Αλληλεγγύη από τα Πρωτοβάθμια Εργατικά Σωματεία και Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχή μας.
2) Παρέμβαση του Συλλόγου στις ΔΝΣΕΙΣ όπου υπηρετούν εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας, για να ΕΚΔΟΣΟΥΝ υπηρεσιακό έγγραφο, ότι οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς εργασίας καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ της Δνσης και χωρίς αυτούς η εκάστοτε ΔΝΣΗ θα υπολειτουργεί χωρίς να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των συμπολιτών μας
3) Παρέμβαση του Συλλόγου στο Γραφείο Προσωπικού ώστε εγγράφως να απαντηθούν τα κάτωθι ερωτήματα:
a. Από πότε έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου ή αορίστου προσωπικού στις ειδικότητες που απασχολούνται οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας;;;
b. Πόσες συνολικά και ανά σχετική ειδικότητα αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις, παραιτήσεις, απολύσεις, κ.α.) έχουν γίνει από τότε;;;
4) Υπόμνημα για νομοθετική ρύθμιση, όπου θα δύναται οι ΟΤΑ στους οποίους υπηρετούν εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αναγνωρίζει ΟΡΘΑ την αρχική σχέση εργασίας ως ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ από την στιγμή που καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
5) Οικονομική κάλυψη των εξόδων για εκτύπωση Ανακοινώσεων, Αφίσας και Ετοιμασία Πανό σε κάθε Υπηρεσία των ΟΤΑ υποδοχής κοινού αλλά και σε κεντρικά-πολυσύχναστα μέρη της πόλης μας.
6) Οικονομική ενίσχυση στις αρχές του Οκτώβρη (λαχειαγορά, κ.α.) για να διευκολυνθούν μερικώς οικονομικά στα δικαστικά έξοδα οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι εν τέλει θα αποφασίσουν στα μέσα του Οκτώβρη να καταφύγουν και στην δικαστική διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας!
7) Να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα αφορά όλους τους εργαζομένους της Κοινωφελούς Εργασίας, ώστε να συνδράμει η πλειοψηφία τους στις κοινές μας δράσεις.
Ως Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία επιθυμούμε την επόμενη εβδομάδα, να κάνουμε συνάντηση μαζί σας, ώστε να μας απαντήσετε σχετικά με την βοήθειά σας στις δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο αίτημά μας.
Ρόδος, 07-08-2019
Από το Blogger.