Καλεσμα Επιτροπης Αγώνα Κοινωφελους Εργασιας προς ΠΑΜΕ, Γραμματεια Ροδου

Είναι γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα είτε ήμασταν άνεργοι, είτε εργαζόμασταν σε «δουλειές του ποδαριού» στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία για την διαβίωσή μας ή για να συμπληρώσουμε τα απαραίτητα ένσημα συνταξιοδότησης.
Είμαστε θύματα μιας αντεργατικής πολιτικής, που εφαρμόζεται ανεξαρτήτως χρώματος κυβέρνησης. Είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, βολεύονται με την εκμετάλλευση των εργαζομένων και επιβάλλουν την ευέλικτη, φθηνή και εκ περιτροπής εργασία εις βάρος όλων μας!
Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική το ΠΑΜΕ και οι φορείς που συσπειρώνονται σ’ αυτό, ανέπτυξαν πλούσιες δράσεις και κινητοποιήσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα! Ειδικότερα στον δημόσιο τομέα, δημιουργήθηκαν συντονιστικές επιτροπές αγώνα με την συνδρομή και αποφασιστικότητα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής!!!
Οι αγώνες των συμβασιούχων της καθαριότητας για μόνιμη και σταθερή εργασία σε συνδυασμό με τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την υποστελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας, ανάγκασαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε πολυετής παρατάσεις των συμβάσεων!!! Δυστυχώς, η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά τους για μετατροπή τους σε αορίστου με νομοθετική ρύθμιση! Όπως επίσης απέρριψε το αίτημα σχεδόν 150 σωματείων του δημοσίου για κατάργηση του άρθρου 103 του Σ.
Όμως, οι πολύμορφες και συνεχείς κινητοποιήσεις είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Είναι πηγή έμπνευσης και αγωνιστικότητας για εμάς τους εργαζομένους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Ως γνωστό, εργαζόμαστε με ημερομηνία λήξης, χωρίς ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζομένους στους ΟΤΑ.
Ως εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας θεωρούμε ότι είναι κοροϊδία και εμπαιγμός από την μεριά της κυβέρνησης, της διοίκησης του ΟΑΕΔ, της ΚΕΔΕ και της εκάστοτε δημοτικής αρχής, να μας παρουσιάζουν στην κοινή γνώμη ως ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ενώ στην πράξη αποκομίζουν σημαντικά οφέλη και κέρδη χρησιμοποιώντας μας …ως «τζάμπα» εργατικό δυναμικό!
Κι όμως, βρεθήκαμε σε διάφορες δομές του Δήμου Ρόδου, για να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας μόνιμους και αορίστου υπαλλήλους στους χώρους αυτούς. Μαζί τους κάνουμε την ίδια δουλειά, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Μαζί τους ακολουθούμε τις ίδιες οδηγίες και εντολές των προϊσταμένων μας. Μαζί τους βιώνουμε τις τεράστιες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού και σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις έχουν γονατίσει τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.
  • Γιατί, να μην έχουμε την ίδια σχέση εργασίας με τους μόνιμους και τους αορίστου;;;
  • Γιατί, να μην έχουμε ίσα δικαιώματα και μισθό με τους μόνιμους και τους αορίστου;;
Ως εργαζόμενοι της Κοινωφελούς συγκροτήσαμε Επιτροπή Αγώνα, για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Να απαιτήσουμε μόνιμη και σταθερή εργασίας για όλους, με ίση αμοιβή και δικαιώματα για όλους! Είμαστε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ & καλύπτουμε ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
Οι αγώνες μας βασίζονται στο Πλαίσιο Δράσεων που πρόσφατα εγκρίθηκε από εμάς. Όμως χωρίς την ευρύτερη συνδρομή σωματείων και φορέων δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας! Η συνδρομή της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ και όσων φορέων συσπειρώνονται σ’ αυτή (πανελλαδικά), είναι για εμάς απαραίτητη και καθοριστική στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορές, με τους υπόλοιπους εργατικούς φορείς και εκπροσώπους της περιοχή μας, όμως έχετε αποδείξει στην πράξη ότι ο στόχος της μόνιμης και σταθερής εργασίας είναι … στόχος του ΠΑΜΕ!!! Να σταματήσουμε την εκμετάλλευση, την ανακύκλωση της ανεργίας, την συνέχιση της «ομηρίας» των συμβασιούχων. Είναι αδιαμφισβήτητη η εμπειρία σας πάνω στο ζήτημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας!
Αιτούμαστε την συνδρομή σας στις κάτωθι δράσεις:
  1. Ανακοίνωση-Κάλεσμα της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ. για έμπρακτη – δημόσια Συμπαράσταση & Αλληλεγγύη από τα Πρωτοβάθμια Εργατικά Σωματεία και Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχή μας.
  2. Κάθε φορέας που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. ή της Γ.Σ. του, να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση ή ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματά μας. Να διακινήσει στους χώρους εργασίας τις ανακοινώσεις μας. Να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν τα μέλη κάθε φορέα τις δράσεις μας.
  3. Να πραγματοποιήσετε (ανοιχτή σε όλους) Ημερίδα στην Ρόδο για το ζήτημα της σταθερής και μόνιμης εργασίας με καλεσμένους ομιλητές και εκπροσώπους από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και την Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας.
  4. Να μας κοινοποιήσετε κάθε απόφαση και δράση δημοτικού συμβουλίου, δημάρχου και νομικής υπηρεσίας από τους δήμους στους οποίους οι κομμουνιστές δήμαρχοι πρωτοστάτησαν στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  5. Να βοηθήσετε στην σύνταξη και αιτιολόγηση μιας νέας νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα αναγνωρίζει την πρώτη σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ως ΑΟΡΙΣΤΟΥ, αφού στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει εμπόδιο συνταγματικότητας.
  6. Να βοηθήσετε ευρύτερα στην δημιουργία, τοποθέτηση και διακίνηση του αγωνιστικού υλικού (πανό, αφίσες, ανακοινώσεις).
  7. Να πραγματοποιήσετε πολιτιστικές δράσεις (συναυλία) προβάλλοντας τα αιτήματά μας, ενισχύοντας στην κοινή γνώμη τους αγώνες μας για μόνιμη και σταθερή εργασία.
  8. Να βοηθήσετε στην πρόσβαση της Επιτροπής Αγώνα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ώστε να απευθυνθούμε στην κοινή γνώμη για υποστήριξη στους αγώνες μας για μόνιμη και σταθερή εργασία, για κατάργηση της εκμετάλλευσης, για να σταματήσουμε την ανακύκλωση της «ανεργία» και της «ομηρίας» των συμβασιούχων.
Ως Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία επιθυμούμε την επόμενη εβδομάδα, να κάνουμε συνάντηση μαζί σας, ώστε να μας απαντήσετε σχετικά με την βοήθειά σας στις δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο αίτημά μας.
Ρόδος, 07-08-2019
Από το Blogger.