Εκει που μας χρωστουσαν ...μας πηραν και το βοδι... (Ορθη Επαναληψη)

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίζεται το αργότερο μέχρι αύριο, είναι «ταφόπλακα» για τα δικαιώματα των εργαζομένων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Με τις διατάξεις του άρθρου 3 καταργεί τον «συμβιβασμό ή κατάργηση δίκης» για όλες τις εργατικές και μισθολογικές απαιτήσεις!!! Όμως, ο «συμβιβασμός ή κατάργηση δίκης» θα συνεχίσει να ισχύει για τους εργολάβους, τους ιδιώτες, τους προμηθευτές, κ.α.!!! Δηλ. για όσους κάνουν «χρυσές δουλειές» με τα δικά μας χρήματα!!!
Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να αντιμετωπίζει τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους …ως β κατηγορίας πολίτες!!!
Από τη μια έχουμε τους εργολάβους και ιδιώτες, να «τσεπώνουν» ήδη εκατομμύρια ευρώ από συμβάσεις αυξάνοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Πλέον θα είναι οι μόνοι που διατηρούν το «μονοπώλιο» του συμβιβασμού ή της κατάργησης δίκης για να πληρώνονται άμεσα τις όποιες οικονομικές διαφορές με τους ΟΤΑ.
Από την άλλη, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους θα ταλαιπωρούνται για δεκαετίες στα δικαστήρια, ώστε να τελεσιδικίσει η υπόθεσή τους (αγωγή, έφεση, αναίρεση) για να διεκδικήσουν το αυτονόητο …τα δεδουλευμένα τους, την μόνιμη και σταθερή εργασία τους, κ.α.!!!
Η αντικατάσταση του άρθρου …εκτός από το «πάγωμα εκτέλεσης» των πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων (αναδρομικά, δεδουλευμένα, μονιμοποίηση) …ανοίγει τον δρόμο να αναζητηθεί ακόμη και η επιστροφή των όσων ποσών έχουν ήδη καταβληθεί σε εμάς!!!
Η «ταφόπλακα» του Υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης ΝΔ …ήταν προμελετημένη! Κι όμως, τίποτα δεν διέρρευσε στην συνάντηση της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών!!! Αυτοί οι «στημένοι κοινωνικοί διάλογοι» …τους πληρώνουμε αργότερα «ΧΡΥΣΑΦΙ»!!!
Ακόμη και τώρα, η γαλαζοπρασινορόζ ΠΟΕ ΟΤΑ «σκίζει τα ιμάτιά» της ότι δεν την κάλεσαν έγκαιρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής!!! Ως εργαζόμενοι στους ΟΤΑ …δεν μας ενδιαφέρουν οι «δημόσιες σχέσεις» τους. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αποφασιστικές ΔΡΑΣΕΙΣ ώστε η διάταξη αυτή να μην ΨΗΦΙΣΤΕΙ …!
Βλέπουμε να επαναλαμβάνεται η πολιτική συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τις πλάτες της ΠΟΕ ΟΤΑ. Να συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ …πιο επιθετικά να ξηλώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και να μοιράζει «δωράκια» σε μια «χούφτα» εργολάβων, ιδιωτών, μεγαλοφειλετών!!!
Άκουσον – άκουσον … «διευκόλυνση οφειλετών άνω των 150.000 ευρώ». Λίγη τσίπα …δεν βλάπτει! Μήπως, η κυβέρνηση ΝΔ και το Υπουργείο Εσωτερικών νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες «τρώνε κουτόχορτο»;;; Ως εργαζόμενοι, ως δημότες, δεν θα κάτσουμε με «σταυρωμένα χέρια» για να βλέπουμε τους εργολάβους, τους ιδιώτες, τους μεγαλοοφειλέτες να «τρώνε με χρυσά κουτάλια» από τις διεκδικήσεις, τα δεδουλευμένα και τον ιδρώτα μας.
Ας το καταλάβουν: Η απαγόρευση «συμβιβασμού ή κατάργηση δίκης» εις βάρος μας …είναι ΑΙΤΙΑ για δυνάμωνα των κινητοποιήσεών μας!!! ΑΜΕΣΑ η ΠΟΕ ΟΤΑ να ανακοινώσει ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ των ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ & άλλων δημοτικών χώρων εργασίας … μέχρι την απόσυρση της επικείμενης διάταξης!!!
Καταγγέλλω την πολιτική στάση του Υπουργείου Εσωτερικών και ευρύτερα της κυβέρνησης ΝΔ, εις βάρος εργαζομένων και δημοτών, που αντιμετωπίζονται ως β διαλογής πολίτες!
Καλώ τα Δ.Σ. όλων των Συλλόγων μελών της ΠΟΕ ΟΤΑ να αναγκάσουν την γαλαζοπρασινορόζ ηγεσία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ μας να πάρει απόφαση για ΚΑΤΑΛΗΨΗ των ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ και άλλων δημοτικών χώρων.
Διαφορετικά κάθε Δ.Σ. συλλόγου να αναλάβει τις ευθύνες του, ώστε να υπερασπίσει τα δικαιώματά των εργαζομένων στο χώρο ευθύνης του. Να πάρει ΑΜΕΣΑ απόφαση για ΚΑΤΑΛΗΨΗ του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ και άλλων χώρων των ΟΤΑ…!
Η απαγόρευση «συμβιβασμού ή κατάργηση δίκης» εις βάρος μας …να είναι η αρχή του τέλους της εκμετάλλευσής μας! Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε...!

Ρόδος, 07-08-2019 
Από το Blogger.